Now Reading
Gastronomie in Corfu LUX Me Daphnila Bay Dassia

Gastronomie in Corfu LUX Me Daphnila Bay Dassia

il gattopardo all inclusive dining 19265

Last Updated on februari 15, 2023 by Celeste.

corfu imperial yali seaside restaurant greece 21889

© Grecotel

LUX Me Daphnila Bay Dassia

Daphnila Bay Dassia ligt in op een prachtige locatie aan het water, op slechts 13 km van Corfu-stad. Het hotel ligt op het groene schiereiland Kommeno en wordt vergezeld door twee andere hotels van de Grecotel chain: het exclusieve Grecotel Eva Palace, Luxury Hotel en het Grecotel Corfu Imperial, Exclusive Resort  . De resorts zijn met elkaar verbonden middels een romantische boot en een luxe pendelbus.

This post is also available in English

Restaurants in LUX Me Daphnila Bay Dassia

Het all-inclusive programma Daphnila Bay Dassia biedt zeven restaurants waarvan vijf à la carte restaurant concepten. Tijdens ons verblijf in Daphnila Bay Dassia hebben we gegeten in het Buffet & Barbecue van Antica Cucina (lees hier de recensie), Giardini di Olivo, Il Gattopardo, Kumquat, Aristos en Tavernaki. Een overzicht van alle eetgelegenheden van de resorts is hier te vinden.

01 giardini di olivo dining at daphnila bay corfu island 19268 1
©Grecotel

Giardini di Olivo

Het Italiaanse à-la-carte restaurant Giardini di Olivo (op de foto hierboven) ligt aan het strand met uitzicht op de prachtige baai van Dassia. De locatie van dit restaurant is werkelijk adembenemend! In een warme romantische sfeer gecreëerd door pergola’s, lichten en kaarsen, herinnerde het ons aan een authentieke Italiaanse trattoria aan zee. Het menu biedt traditionele, huisgemaakte favorieten uit de Italiaanse keuken met veel smaken, groenten en verse pasta. Er zijn ook meer verfijnde gerechten met vlees en vis en een keuze in groene voorgerechten en desserts. Voordat we bestelden, kregen we een aantal heerlijke hapjes met olijfolie en kaas. Vervolgens hebben we gekozen voor heerlijk bereid varkensvlees met perfect geroosterde aardappelen en een heerlijke saus en een krokante pan-gebraden zalm met verse groenten. Voor de kinderen was er een kindermenu met gezonde opties, zoals een crème van groenten biologische olijfolie en pasta, visfilet, zelfgemaakte pizza uit de steenoven en gegrilde kipfilet. We vierden mijn dochters verjaardag in Giardini di Olivo en eindigden de avond met champagne en een voor ons speciaal gebakken chocoladetaart van de patissier.

Il Gattopardo Menu Degustation

Voor een bijzondere culinaire ervaring beveel ik Il Gattopardo zeker aan. Dit stijlvolle open restaurant met uitzicht op het zwembad biedt een proeverij van de Franse, Griekse of Italiaanse haute cuisine. Het menu staat garant voor een lange avond met veel verschillende smaken en structuren van prachtig gepresenteerde kunstzinnige gerechten met bijpassende wijnen. We begonnen onze mooie avond met een aperitief, een sapje voor de kids en verschillende bijzondere voorgerechten.

IMG 20180624 205137

De hotel sommelier introduceerde ons de exclusieve wijncollectie van het hotel. Op basis van onze menukeuze en persoonlijke voorkeuren adviseerde hij verschillende wijnen voor ons diner. Het was leuk om meer te weten te komen over de biologische Griekse lokale druivensoorten en wijnen zoals de Dourios Malagousia en de Rose Grammenos Family.

special dining daphnila bay resort 19288

Er zijn drie proeverij menus van elk vier gangen inclusief het dessert. De eerste is gebaseerd op de Griekse keuken, de tweede is Italiaans en de laatste is Frans geïnspireerd. Wij volwassenen kozen voor de Griekse en Italiaanse menu’s en de kinderen probeerden de Franse. We begonnen met een trilogie van tomaten met slaharten, amandelen en kappertjes, een zeebaars en zalmtartaar en een salade van verse groenten met warme geitenkaas en honing en vijgendressing. Vervolgens probeerde wij de gekaramelliseerde octopus met gegrilde aubergine en anijs saus, zelfgemaakte tortelli met zwarte truffelsaus en zeebaarsfilet met gegrilde garnalen, risotto met inktvisinkt en schaaldierensaus. Onze hoofdgerechten waren lamsvlees, varkensfilets met salie en prosciutto, en kalfsvlees met witte druif-truffel foie gras. De desserts waren eveneens geïnspireerd door hun land van herkomst: chocoladeroom op smaak gebracht met tijmhoning begeleid door mastic ijs uit Griekenland, mascarponecrème met Madagascar-vanille met limoen en passievrucht en een amandelkoekje uit Italië en een Franse chocolademousse met knapperige chocolade en pralinekoekje met hazelnoot. Alles geserveerd door ervaren en attent personeel.

Ik vond het voorgerecht van zeebaars en zalmtartaar met asperges, avocado, mango’s, roomkaas en limoen erg goed. Mijn favoriete hoofdgerecht was het lam met kruiden, geroosterde aardappelen en marsepein saus. De kinderen kozen de zelfgemaakte tortelli met porcini en zwarte truffelsaus en de mooi gepresenteerde zeebaarsfilet met risotto met inktvisinkt. Het aanbod en de hoeveelheden waren goed en prachtig geserveerd. Samen met de gepassioneerde uitleg van de sommelier was dit een onvergetelijke culinaire reis door de Middellandse Zee.

Het is vermeldenswaard dat de sommelier wijnproeverijen organiseert in de wijnkelder van het resort. Er is hier een brede selectie aan wijnen met meer dan 150 unieke labels van lokale en internationale wijnen.

GrecotelDaphnila16814
Hotel wine collection ©Grecotel
02 luxury dining in corf daphnila bay 22195 1
Tavernaki ©Grecotel

Tavernaki

Tavernaki is een recent geopend Grieks a la carte strand restaurant dat lunch en diner aanbiedt. Tavernaki niet zomaar een Griekse taverne. Het is een echte Griekse ervaring die al het moois van Griekenland laat zien: fijne mensen, eerlijke eenvoudige maaltijden, prachtig uitzicht op zee en warme gastvrijheid. Griekenland is mooi in zijn eenvoud en dat is waar Tavernaki over gaat. Dit is een van mijn favoriete plekken in Daphnila Bay Dassia. De tavernes en stoelen bevinden zich direct aan het strand en bieden uitzicht op de baai. Mijn kinderen konden tussen de gerechten door heerlijk op het strand rennen.

IMG 1733
Het lunchmenu van de taverne heeft Griekse traditionele gerechten en veel visgerechten zoals aardappelsalade met gerookte makreel, garnaalkroket, traditionele bougiourdi, fetakaas, garnalen met pasta in garnalenbisque, gestoomde mosselen in witte wijn met ouzo en knoflook, gegrilde octopus, inktvisstoofpot , makreel in de oven en verse desserts zoals yoghurtmouse met limoen. Allemaal geserveerd en bereid met biologische olijfolie van de Agrecofarms. Mijn kinderen vonden de gefrituurde gehaktballetjes et vers gesneden patatjes het lekkerst. Leuk is ook de Griekse salade. Alle elementen van dit beroemde Griekse gerecht, zoals oregano en olijfolie, worden gepresenteerd op een grote serveerschaal en samengevoegd aan uw tafel. Een leuke ervaring. Hetzelfde geldt voor het Griekse koffie-ritueel, kijk eens hoe de Griekse koffie wordt bereid in de koffiehoek!

Het diner in Tavernaki is net zo romantisch en gezinsvriendelijk als een diner op het strand in Griekenland maar kan zijn. S avonds aten we onze favoriete Griekse mezze en gerechten zoals tzatziki, fava en moussaka, allemaal leuk geserveerd in traditionele potjes en pannetjes in een mooie en ontspannen omgeving.

We beëindigden ons Grieks familiefeest met fruit, Griekse cake, Griekse koffie en een traditionele Cofiotische drank gemaakt van de bittere lokale kumquat-vrucht.

Aziatische Restaurants Corfu LUX Me Daphnila Bay Dassia

Voor Aziatische smaken ga je naar het Corfu Imperial Asian. Het restaurant ligt aan het zwembad met een panoramisch uitzicht op de Ionische Zee. Ik vond het heel romantisch dineren hier. We waren omgeven door pergola’s, de zee en de prachtige hotel zwembaden met palmbomen en veel wit. Het Asian Corfu Imperial Asian is inbegrepen in het all-inclusive programma van de Daphnila Bay Dassia, als onderdeel van de dinerervaring van LUX ME concept. Neem het bootje naar het restaurant om de romantische ervaring nog mooier te maken!

corfu imperial asian restaurant dining 19275

Kumquat

Meer Aziatische smaken zijn te vinden in het a la carte fusion-restaurant Kumquat. Bij deze interessante mix van de Aziatische en Latijns-Amerikaanse keuken, hadden we een bijzonder Aziastische avond met een Mexicaanse twist.

IMG 20180626 001618 238We begonnen met met sake, maki, zalm, knapperige loempia’s met verse groenten en zoetzure chili-saus, gevolgd door een spannende kipcurry met groenten, kokosmelk en cashewnoten en noedels in oosterse stijl met varkensvlees en sojasaus. De crème van groene matcha-thee en de coulis-yuzu met sorbet en fruit van rood fruit toe was onweerstaanbaar en verrassend.

Aristos 

Aristos* is een stijlvol ingericht restaurant vernoemd naar de Griekse scheepvaartmagnaat Aristotle Onassis wiens privé-eiland Scorpios zich in de buurt van het resort bevindt. Het overtrof al mijn verwachtingen. Bij Aristos* draait alles om het combineren van de zintuigen en smaken. De gerechten van Aristos vormen een van de meest luxe menu’s in Griekenland, dezen worden gepresenteerd in een adembenemend decor.

aristos restaurants dining corfu imperial hotel 21888 1

Onze meest unieke culinaire ervaring van de vakantie  begon met een blik op de ongelooflijke wijnkaart met een exclusieve collectie Griekse en internationale wijnen. Overweldigd door het aanbod lieten we ons adviseren door de Maitre. Een beslissing waar we geen spijt van hebben gehad.  Ons diner begon met een aantal verfijnde voorgerechten van biologische olijfolie, brood en boter en een schuim bisque prachtig versierd met eetbare bloemen.

IMG 20180626 204755IMG 20180626 205454 1

Daarna maakten we kennis met het moleculair koken via een voorgerecht van tomaat, salie en jonge olijfolie. Onze hoofdgerechten waren zeebrasem met basilicum, courgette en citroen- en rundvlees met uien, azijn en frietjes. Een elegante profiterole eindigde onze smaakervaring.

IMG 20180626 210715 1

We hadden een geweldige eetervaring. De sfeer en service was van topkwaliteit, het personeel was uitmunted en gastvrij, het uitzicht en decor onvergetelijk. Bedankt Aristos!

*Aristos is niet onderdeel van het dining around all-inclusive programma van Daphnila Bay Dassia.

Conclusie 

Vergeet alles wat je hebt gehoord over all-inclusive resorts. Vergeet laffe bufetten en en a la carte van gemiddelde kwaliteit. Dit is niet het geval bij de Griekse hotels en resorts van Grecotel. Grecotel is veel meer dan een all-inclusive. Grecotel staat voor buffet- en à-la-carte diners van hoge kwaliteit en haute causine. Bij de restaurants in Corfu LUX Me Daphnila Bay Dassia is gastronomisch eten de standaard. Met een ruime keuze aan à-la-carte restaurants en uitstekende gastronomische concepten biedt LUX Me Daphnila Bay Dassia families en fijnproevers de mogelijkheid om te genieten van de stressvrije luxe van een vooraf betaalde vakantie en uitstekende haute cuisine restaurants.

17 seafront dining corfu daphnila bay dassia 19447
©Grecotel

GRECOTEL LUX Me Daphnila Bay Dassia

P.O. Box 11 in Tzavros, GR 49100, Dassia, Corfu Island, Greece

WEBSITE: www.daphnilabay.com

E-MAIL: reservations.db@grecotel.com

CALL : +30 26610 90320

Tenslotte een paar woorden over Grecotel:

De Grecotel keten ontstond 43 jaar geleden op Kreta. Grecotel heeft nu meer dan 32 hotels op 12 bestemmingen op de eilanden en het vasteland van Griekenland (zeven op Kreta, twee op Kos, één op Rhodos, één op Mykonos en andere verspreid over het vasteland, waaronder Athene en de Peloponnese). Grecotel maakt deel uit van de N. Daskalantonakis Groep van Bedrijven. Behalve de resorts en hotels horen hier ook een traditionele boerderij van Agreco en producten uit Kreta bij alsmede het traditionele dorp en museum van Danilo in Corfu. Het bedrijf is meer dan 2000 internationale prijzen toegekend door gasten en prestigieuze internationale toeristische organisaties. Source: www.grecotel.com

Vorige zomer bezochten wij een ander family-friendly Grecotel resort. In mijn blog posts over olympia oasis Grecotel, het verslag over de spa genaamd Wellness vakantie in Griekenland met kinderen, en hun recent geopende waterpark, de grootste in zijn soort in Griekenland, lees je er  meer over.

Photo credits for the featured photo above this post: © Grecotel Hotels and Resorts. 

Disclaimer: I was a guest at the restaurants in Corfu LUX Me Daphnila Bay Dassia with my family. As always, the opinions and thoughts expressed are my own.

 

Scroll To Top